La instal·lació al soterrani d'en Manuel està pensada específicament per a la Xina Art. L'artista desenvolupa un discurs sobre els orígens de l'escultura fins a l'actualitat i el ritu del ball i la musical ancestral. L'obra es vertebra en tres escenes possibles:

1. Una instal·lació escultòrica que ens remet a la pròpia La Xina Art en la seva activitat i difusió cultural en la promoció artística com a espai d'exposició d'idees. 2. Una escultura sota de la volta que ens remet al propi espai buit de les dues plantes de la galeria i que la seva lectura final és que El buit no existeix!

I 3. Un happening musical que consisteix a girar sobre un mateix. Un gir etern que ens remet a la dansa sufí. L'àtom balla, i l'ésser humà l'imita.

Manuel ens escriu: "Una frase de Heidegger que m'ha seguit sempre diu més o menys així: L'home gira sobre si mateix fins a la més extrema alienació". Nosaltres n'hi regalem una altra de Picabia: "Si vols veure com és el món, has de donar una volta sobre tu mateix de 360º. Però si vols entendre'l, has de donar-ne tantes com calguin fins a marejar-te". L'artista ens convidarà a tots els assistents a participar en la composició d'una música primigènia i a ballar la dansa de l'àtom.

CONTACTE MANUEL MORALES obrasmorales@yahoo.es