PANTONE/RAYUELA

Instalació; "PANTONE/RAYUELA". Sala Icart, Castillo  Torredembarra.

 

 

En l'obra Rayuela/Pantone l'artista Manuel Morales indaga sobre el record dels jocs d'infantesa i la desaparició contundent d'aquests durant la Guerra Civil Espanyola. L'argila utilitzada per la composició està recollida per diferents províncies d'Espanya, de les quals en algunes d'elles encara no han localitzat la fossa comuna. Es reconstrueix la memòria de l'absència d'aquells que ja no hi són i no se sabrà mai on són. Es reivindica la recuperació del seu record.

En jugar a la rayuela, els nens desenvolupant la coordinació viso-motora, no obstant això, el que el joc representa, és la salvació de l'ànima, representada per la mateixa pedra que es llança.

 

LAS VENUS DE SEFIROT, 2012

videoinstal·lació

"Van ser els estereotips masculins sobre el femení dels que van portar als prehistoriadors de principis de segle a interpretar aquestes figuirillas com Venus paleolítiques.-Són rèpliques de les mal anomenades venus, que és un concepte clàssic. Aquestes peces no representen deesses o dones idealitzades. "A vegades són simples representacions d'una dona del seu temps".

 

Helena Bonet

 "L'ésser es manifesta com a moviment que dóna voltes al voltant de si mateix desde la plenitud a la més extrema exasperació..."    

                                                                                                                                                                                                   Heidegger    

CONTACTE MANUEL MORALES obrasmorales@yahoo.es