PANTONE/RAYUELA 2015

"En l'obra Pantone/Rayuela l'artista Manuel Morales indaga sobre el record dels jocs d'infantesa i la desaparició contundent d'aquest durant la guerra. L'argila utilizada per la composició està recollida de diferents fosses comunes, creades durant la Guerra Civil Espanyola, d'arreu de la península. Es recontrueix la memòria de l'absència d'aquell que ja no hi són i no es sabrà mai on estan. Es reivindica la recuperació del seu record".


Meritxell Alegret
En jugar a la rayuela, els nens estan desenvolupant la coordinació viso-motora, no obstant el que el joc representa és la salvació de l'ànima, representada per la mateixa pedra que es llança.

LAS VENUS DE SEFIROT, 2012

Vídeoinstalación

"Fueron los estereotipos masculinos sobre el femenino los que llevaron a los prehistoriadores de principios de siglo a interpretar estas figuirillas como Venus paleolítiques. -Son réplicas de las mal llamadas venus, que es un concepto clásico. Estas piezas no representan diosas o mujeres idealizadas . A veces son simples representaciones de una mujer de su tiempo ".

 

Helena Bonet

 

 "El ser se manifiesta como movimiento que da vueltas alrededor de sí mismo desde la plenitud a la más extrema exasperación ..."


                                                                                                                                                                              Heidegger    

CONTACTE MANUEL MORALES obrasmorales@yahoo.es